15.05.2014.

Akcija "Zbogom oružje" po 10 puta u organizaciji UHDDR-a Ivanić-Grad započela 15.05. i traje do 31.05.2014.

Smisao ove akcije koju već 10 godina za redom provode zajednički UHDDR Ivanić-Grad i PP Ivanić-Grad pod pokroviteljstvom Grada Ivanić-Grada je u činjenici da se bez ikakvih sankcija od građana koji posjeduju ilegalno oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva, zaostala od rata, ista mogu predati na legalno zbrinjavanje i uništavanje kako ne bi predstavljala potencijalnu opasnost za osobe koje ih posjeduju, članove njihovih obitelji i njihovu životnu sredinu.

Zbog toga dragovoljci Domovinskog rata svake godine organiziraju ovu akciju, koja pokazuje izuzetne rezultate, te se i ove godine obraćaju svima

koji raspolažu takovim ubojitim sredstvima da se bez ikakve bojazni od zakonskih posljedica za imaoca ili donosioca obrate UHDDR- u Ivanić-Grad, Dom hrvatskih branitelja, Omladinska 30, Ivanić-Grad ili na telefone 098 261 861, 092 28 42 560 ili 099 21 09 362 kako bi bezbrižno uklonili iz svoje okoline zastarjelo oružje, streljivo i minsko eksplozivna sredstva. Akcija traje do kraja mjeseca svibnja.

Nažalost statistike pokazuju da se sve više, zbog straha od sankcija, zastarjelog, neadekvatno skladištenog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava nalazi odbačenih u prirodi u neposrednoj blizini naselja. Svjesni ste da to može prouzročiti strašne posljedice na sve koji naiđu na njih. Naša i vaša je obveza da to spriječimo.

Unaprijed hvala!