07.05.2014.

Priopćenje za javnost

Poštovani sugrađani,


Vezano za česte upite građana Ivanić-Grada koji se odnose na iznos plaćanja cijene cestarine, izvješćujemo Vas da je Grad Ivanić-Grad poduzeo potrebne korake za razjašnjenje visine iznosa cestarine koji Hrvatske autoceste d.o.o. naplaćuju na relaciji autoceste A3 NP Zagreb istok – NP Ivanić-Grad.


Ulazak na autocestu, odnosno naplata cestarine pomaknuta tijekom prošle godine s bivše NP Ivanja Reka na novu NP Zagreb istok, u smjeru istoka, odnosno bliže NP Ivanić-Grad, dok je cijena cestarine za kraću dionicu autoceste ostala ista, odnosno povećana je od 28. travnja 2014. s 10 na 11 kuna.


Grad Ivanić-Grad zatražio je od Hrvatskih autocesta, u skladu sa odredbama Zakona o pravu na pristup informacijama podatak o načinu izračuna cijene cestarine od 11 kuna na relaciji Zagreb istok – Ivanić-Grad, na način da Hrvatske autoceste u Zakonom propisanom roku dostave detaljno obrazloženje načina na koji je utvrđena cijena cestarine, uz navođenje točne udaljenosti između dvije točke naplate te iznos jedinične cijene po kilometru.


O dobivenim podacima Grad Ivanić-Grad će izvijestiti građane, čim isti budu dostavljeni te vezano za dobivene podatke poduzeti daljnje korake za rješavanje ovog pitanja, koje opterećuje građane našeg Grada.

GRAD IVANIĆ-GRAD