18.12.2017.

DAVID PETANJEK - osvojio 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u motocrossu

David Petanjek (14 g.) se već petu godinu aktivno bavi motocrossom. Započeo je kao devetogodišnjak  u disciplini četverocikala, te je 2014. osvojio naslov prvaka Hrvatske. Potom se priključio motocrossu gdje ostvaruje zapažene rezultate.

Tijekom 2017. aktivno je sudjelovao na svih 10 utrka prvenstva Hrvatske, ali i na utrkama državnog i pokalnog prvenstva Slovenije. U ukupnom poretku Prvenstva Hrvatske zauzeo je 3. mjesto u disciplini motocross na motoru zapremine 85 ccm. U ukupnom poretku Slovenije također je zauzeo odlično 3. mjesto, a unutar  Zagrebačke županije David je osvojio  1.mjesto.

Ovakvi  rezultati posljedica su marljivog i kontinuiranog treniranja i rada pod nadzorom stručnog trenera g. Miljenka Pernara.

Kako se radi o vrlo skupom sportu, jasno da ovih rezultata ne bi bilo bez velike roditeljske  podrške a u financiranje se i ove godine uključio i Grad Ivanić-Grad koji mladim i nadarenim sportašima kakav je David Petanjek pomaže u okviru raspoloživih sredstava iz svog proračuna.