09.12.2017.

Proglašeni najbolji učenici-sportaši Zagrebačke županije

Školski sportski savez Zagrebačke županije proglasio je sinoć u Dubravi najbolje učenike-sportaše i školska sportska društva u školskoj 2016./2017. godini. 

Najboljom sportašicom u konkurenciji učenica srednjih škola proglašena je Ana Malec iz SŠ „Ivan Švear“ iz Ivanić-Grada, članica školske rukometne ekipe koja je na državnom natjecanju osvojila prvo mjesto. Najbolja sportašica u konkurenciji učenica osnovnih škola je Nika Kovač iz OŠ Bogumila Tonija iz Samobora, članica ekipa koja je osvojila treće mjesto na državnom natjecanju u krosu, a sudjelovala je i na državnim natjecanjima u plivanju i atletici, dok je najbolja sportašica u konkurenciji učenica 5. i 6. razreda Tara Kuzmec iz OŠ Rugvica, članica školske rukometne i futsal ekipe.

Najbolji sportaš u konkurenciji srednjoškolaca je Antonio Vrban, prošle školske godine maturant Gimnazije Velika Gorica, koji je za školu, na državnom natjecanju, nastupio u atletici, a bio je i član ekipe u krosu i futsalu. Najbolji sportaš među učenicima osnovnih škola je David Osmak iz OŠ Bogumila Tonija iz Samobora, s ekipom je osvojio drugo mjesto na državnom natjecanju u judu, a sudjelovao je i na državnom natjecanju u plivanju. Najbolji među učenicima 5. i 6. razreda je Ivan Lindić, također učenik OŠ Bogumila Tonija, koji je s ekipom škole osvojio prvo mjesto na državnom natjecanju u atletici te drugo mjesto na državnom natjecanju u judu.

Najbolja ekipa školskih sportskih društva osnovnih škola u kategoriji dječaka 5. i 6. razreda je ekipa atletike OŠ Bogumila Tonija iz Samobora, a u kategoriji djevojčica 5. i 6. razreda rukometna ekipa OŠ Rugvica. Muška atletska ekipa OŠ Sveta Nedelja i ženska šahovska ekipa OŠ Vukovina najbolje su ekipe u konkurenciji školskih sportskih društava osnovnih škola, a muška rukometna ekipa Srednje strukovne škole Samobor i ženska rukometna ekipa SŠ Ivana Šveara iz Ivanić-Grada u konkurenciji sportskih društva srednjih škola.

Najboljim školskim sportskim društvima proglašeni su ŠSD „Bogumilac“ OŠ Bogumila Tonija iz Samobora i ŠŠD „Mladost“ SŠ „Ivan Švear“ iz Ivanić-Grada.

Priznanja su dodijeljena i u kategoriji učenika s posebnim potrebama. Nagrađeni su Ivan Garašić (atletika; OŠ Samobor), Tea Prpić (atletika; OŠ Samobor), Luka Roviščanec (atletika; SŠ „Ivan Švear“, Ivanić-Grad), Jurica Vukelić (plivanje; Centar za odgoj i obrazovanje Lug) i Željko Balog (stolni tenis; Centar za odgoj i obrazovanje Lug).

Tradicionalno, nagrađeni su i učitelji tjelesne i zdravstvene kulture - Jagoda Mrduljaš (OŠ Jurja Habdelića, Velika Gorica), Zoran Rajčević (OŠ Bogumila Tonija, Samobor), Ivica Herceg (OŠ Eugena Kvaternika, Velika Gorica) i Goran Bobić (SŠ „Ivan Švear“, Ivanić-Grad), dok je nagradu za životno djelo primio Dragan Bulatović iz Srednje strukovne škole Velika Gorica.