20.02.2017.

Policijsko izvješće tjedna ( od 13. do 19. veljače 2017.)

Na postajnom području Policijske postaje Ivanić Grad, koja teritorijalno pokriva područje grada Ivanić Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić u proteklom tjednu evidentirana su 4 kaznena djela koja se progone po službenoj dužnosti, a radi se o 1 kaznenom djelu Teška krađa počinjenom od strane nepoznatog počinitelja, 2 kaznena djela krađa, također od strane nepoznatog počinitelja, te 1 kaznenom djelu izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu počinjenom od strane poznatog počinitelja protiv kojega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 83 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih je 10 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od dopuštene. Nadalje, u proteklom tjednu dogodile se 1 prometna nesreća sa materijalnom štetom. Od strane ove Postaje podnijet je 1 optužni prijedlog za prekršaj i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Obzirom na navedeno policijski službenici PP Ivanić-Grad će i nadalje pojačano vršiti nadzor brzine kretanja vozila na svim cestovnim pravcima kao i nadzor vozača koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola ili droga prema kojima će poduzimati zakonom propisane mjere.

Policijska postaja Ivanić-Grad u cilju poboljšavanja i što boljeg funkcioniranja sa građanima izvješćuje da je za elektronski način komuniciranja u smislu skraćenog prekršajnog postupka, određenih bilo kakvih upita, pohvala, pritužbi,prijava i sl. otvorena e-mail adresa i to pp.ivanic.grad@mup.hr tako da svi građani mogu putem elektronske pošte ostvarivati komunikaciju sa policijskom postajom, a koja komunikacija će se smatrati pravovaljana te će uposlenici PP na takav način poboljšati komunikaciju i učinkovitost. Isto tako na raspolaganju su brojevi telefona
dežurne službe 01/2881-111 i 01/4570-060, referada za upravne poslove 01/4570-068 (voditeljica), skraćeni prekršajni postupak 01/4570-061 te tajnica načelnika PP i načelnik 01/4570-079.