30.04.2020.

Čestitka gradonačelnika u povodu Međunarodnog praznika rada

Drage sugrađanke i sugrađani,

obilježavajući Međunarodni praznik rada iskazujemo poštovanje prema povijesnoj borbi i ljudskoj težnji za pravednijim i humanijim uvjetima rada diljem svijeta.

Ovogodišnji praznik rada obilježavamo  u posebnim okolnostima, bez druženja i javnih manifestacija, u vlastitim domovima,  držeći se mjera za borbu protiv epidemije koronavirusa.

Pravo na rad, samostalan život i neovisnost jedno je od osnovnih ljudskih prava. Danas kada se svakodnevno susrećemo sa neizvjesnošću ove pandemije, najveća pomoć svakom čovjeku je osigurati mu radno mjesto i sigurna primanja te na taj način omogućiti da dostojanstveno brine za svoju obitelj.
Nije nam lako, ali znam da ćemo zajedništvom, solidarnošću i nužnom strpljivošću izdržati sve neprilike i da ćemo se uskoro vratiti svakodnevnim obvezama.

Svim vam od srca čestitam Međunarodni praznik rada i blagdan svetog Josipa Radnika sa željom da ovaj tradicionalni praznik dočekate i proslavite s vašim najbližima u dobrom raspoloženju te neka nam obilježavanje praznika rada uvijek bude podsjetnik kako samo uz solidarnost i zajednički rad možemo stvoriti bolje radno ozračje i tako biti u službi svojih građana kako bi grad Ivanić-Grad učinili ugodnijim mjestom za život.

Vaš gradonačelnik

Javor Bojan Leš