24.07.2023.

OBAVIJEST – prijava štete od prirodne nepogode olujni i orkanski vjetar

Obavještavamo građane kako je Grad Ivanić-Grad uslijed snažnog nevremena praćenog olujnim vjetrom i kišom, koje je 19. srpnja 2023. godine u poslijepodnevnim satima pogodilo područje Ivanić-Grada i okolice, na temelju članka 23. stavka 1. Zakona o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda („Narodne novine“, broj 16/2019) podnio zahtjev županu Zagrebačke županije za proglašenje prirodne nepogode olujni i orkanski vjetar za cijelo područje Grada Ivanić-Grada.

Nakon proglašenja prirodne nepogode od strane župana Zagrebačke županije provest će se Zakonom o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda propisan postupak procjene nastale štete uzrokovane prirodnom nepogodom na imovini oštećenika.

Slijedom navedenoga, pozivamo sve građane i pravne osobe koje su uslijed snažnog nevremena praćenog olujnim vjetrom i kišom 19. srpnja 2023. godine pretrpjele bilo kakvu štetu na imovini da prijave štetu Gradu Ivanić-Gradu.

Šteta se može prijaviti putem obrasca PN,koji se može preuzeti na službenim mrežnim stranicama Grada Ivanić-Grada ili u prostorijama gradske uprave (prizemlje), neposredno u pisarnici Grada Ivanić-Grada ili putem pošte na adresu: Park hrvatskih branitelja 1, Ivanić-Grad ili putem elektroničke pošte na adresu: [email protected] najkasnije u roku od osam dana od dana donošenja odluke župana Zagrebačke županije o proglašenju prirodne nepogode za područje Grada Ivanić-Grada. Uz obrazac PN prijave štete na imovini obvezno je potrebno priložiti fotografije oštećene imovine.

Obavijest o proglašenju prirodne nepogode za područje Grada Ivanić-Grada i odluka župana Zagrebačke županije će biti objavljena na službenim mrežnim stranicama Grada Ivanić-Grada .

PREUZMITE DOKUMENTE: