17.11.2023.

Donesen novi Plan djelovanja civilne zaštite Grada Ivanić-Grada

Gradonačelnik Grada Ivanić-Grada donio je 8.11.2023. Odluku o donošenju Plana djelovanja civilne zaštite Grada Ivanić-Grada. Tom Odlukom stavljeni su van snage planski dokumenti Plan zaštite i spašavanja i Plan civilne zaštite kao sastavni dio Plana zaštite i spašavanja stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša od posljedica katastrofa i velikih nesreća Grada Ivanić-Grada (KLASA:021-01/14-01/4, URBROJ:238/10-01/06-14-12) (Službeni glasnik Grada Ivanić-Grada, broj 03/14).

Osnova za izradu Plana djelovanja civilne zaštite je bila Procjena rizika od velikih nesreća za Grad Ivanić-Grad koju je donijelo Gradsko vijeće Grada Ivanić-Grada 28.3.2019, a Planom su razrađene mjere civilne zaštite koje provode svi sudionici u sustavu civilne zaštite Grada Ivanić-Grada radi spašavanja života i zdravlja građana, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša i postupanje operativnih snaga sustava civilne zaštite Grada Ivanić-Grada u otklanjanju posljedica ugroza iz Procjene rizika (poplave, potres, epidemije i pandemije, industrijske nesreće i ekstremne temperature).

Izvodi iz Plana djelovanja civilne zaštite Grada Ivanić-Grada biti će dostavljeni pravnim osobama od interesa za civilnu zaštitu Grada Ivanić-Grada određenim Odlukom Gradskog vijeća Grada Ivanić-Grada od 12.9.2019.g., a svi građani se pozivaju da se upoznaju s Planom djelovanja civilne zaštite i Uputama za postupanje u slučaju poplave, potresa i drugih velikih nesreća.