09.10.2023.

Kreativnost u punom cvatu: Održana najposjećenija Bučijada dosad

Ivanić-Grad je proteklog vikenda bio domaćin 19. Bučijade, manifestacije koja je privukla rekordan broj posjetitelja i potvrdila svoj status kao najvažnijeg jesenskog događaja u regiji. Više od 170 izlagača i 15 ugostitelja ponudilo je posjetiteljima impresivan izbor proizvoda inspiriranih bučom, kraljicom jeseni.

Bučijada je već tradicionalna manifestacija koja svake godine okuplja sve veći broj proizvođača, ali i i posjetitelja. Napomenuo bih da je utrošeno čak 7 tona nejestive buče za dekoraciju, zahvaljujući našim udrugama. Bučijada je kao turistička manifestacija definitivno u gospodarskom smislu vrlo značajna za Grad. Činjenica da se u ova tri dana koliko manifestacija traje, prodaju svi proizvodi, dovoljno govori koliko ima jak gospodarski značaj . Drago mi je vidjeti da se toliki broj ljudi poistovjećuje s Bučijadom, manifestacijom od koje se živi od godine do godine.“, istaknuo je gradonačelnik Ivanić-Grada, Javor Bojan Leš.

Imamo odličan odaziv uljara koji su naši ključni izlagači. Buča je tema svih kreativaca koji su ovdje predstavili mnoštvo stvari od različitih materijala- za svakoga ponešto. Od ovogodišnjih noviteta, svakako bih istaknula čokoladu punjenu bučinim namazom i bučinim uljem. Od programskog sadržaja, dvije su novine- kulinarski show s poznatim chefovima, Melkiorom Bašićem i Damirom Tomljanovićem i radionica ukrašavanja suhih buča u funkciji hranilica za ptice. Tako da nam se buča pokazala kao vrlo zahvalna namirnica za različite interpretacije.“- rekla je Ana Gašparović, direktorica Turističke zajednice Ivanić- Grad.

Rekordna posjećenost ove Bučijade i veliki odaziv izlagača iz cijele Hrvatske rezultat je promotivne kampanje s kojom smo krenuli prije mjesec dana, objasnila je Ana Gašparović. Inovativna marketinška strategija, koja je uključivala postupno davanje informacija publici, igrala je ključnu ulogu u privlačenju široke publike.

Bučijada je i dalje simbol zajedništva, kreativnosti i kulturne raznolikosti Ivanić-Grada, a ovogodišnji događaj potvrđuje njegovu sposobnost da nadmaši očekivanja i nastavi rasti, čineći svaku godinu nezaboravnom.