20.09.2023.

Subvencija prijevoza studenata u akademskoj godini 2023./2024. - podnošenje zahtjeva i izdavanje potvrda elektronskim putem

Gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš donio je Odluku o  nastavku subvencioniranja prijevoza redovitih studenata s prebivalištem na području Grada Ivanić-Grada i u novoj akademskoj godini.

Redovitim studentima koji imaju prebivalište na području Grada Ivanić-Grada sufinancirat će se mjesečne i polumjesečne karte prijevoza željeznicom ili  autobusom, a na relaciji do mjesta studiranja ukoliko je ista manja ili jednaka od 70 kilometara.

Grad Ivanić-Grad sufinancirat će prijevoz željeznicom i autobusom u iznosu od 100 % cijene mjesečne ili polumjesečne studentske karte.

Grad Ivanić-Grad sufinancirat će i javni prijevoz linijama ZET-a i to 100 % cijene kupona mjesečne studenske pretplatne karte ZET ZG koja vrijedi uz ZET mjesečnu ili godišnju iskaznicu.

Subvencija prijevoza vrijedi za razdoblje od 1. listopada  do  31. prosinca 2023. godine.

Ukoliko student do mjesta studiranja ima mogućnost korištenja prijevoza vlakom i autobusom, Grad Ivanić-Grad sufinancirat će trošak prijevoza jeftinijim prijevoznim sredstvom.

 

Zahtjev za ostvarivanje prava na subvenciju prijevoza u novoj  akademskoj godini (2023./2024.) studenti podnose Upravnom  odjelu za lokalnu samoupravu, pravne poslove i društvene djelatnosti Grada Ivanić-Grada.

Uz zahtjev je potrebno priložiti:

1) presliku osobne iskaznice ili Uvjerenje o prebivalištu,

2) potvrdu visokog učilišta o redovnom upisu u tekuću akademsku godinu.

 

Zahtjev se može podnijeti i elektronskim putem (e-mail). Nakon podnijetog zahtjeva, na mail adresu studenta bit će poslane potvrde koje studenti dostavljaju prijevozniku (HŽ/ZET/Čazmatrans).

Zahtjev se može preuzeti ovdje te zajedno s prilozima poslati na e-mail: [email protected]

 

Studentima kojima je pravo na subvenciju priznato u protekloj akademskoj godini (2022./2023.) isto vrijedi do 30. rujna 2023. godine.

PREUZMITE DOKUMENTE: