20.03.2024.

Gradonačelnik osobno obišao starije sugrađane kako bi im omogućio prijavu za Program ZAŽELI

Danas je gradonačelnik Javor Bojan Leš u pratnji pročelnice i službenika Grada Ivanić-Grada posjetio nekoliko starijih sugrađana s ciljem predstavljanja prednosti i mogućnosti prijave za Program ZAŽELI. Ovaj program ima za cilj pružiti podršku u svakodnevnom životu za 96 osoba starijih od 65 godina i odrasle osobe s invaliditetom na području Grada Ivanić-Grada, Općine Kloštar Ivanić i Općine Križ.

Usluga podrške uključuje organiziranje prehrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene te zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba. Njen cilj je doprinijeti većoj socijalnoj uključenosti, prevenciji institucionalizacije, te omogućiti starijim osobama i osobama s invaliditetom ostanak u vlastitom domu te pravo na život u zajednici.

Ova posjeta osobama koje možda nisu u mogućnosti samostalno se informirati ili prijaviti za ovu uslugu naglašava predanost Grada Ivanić-Grada da osigura da svi potencijalni korisnici imaju pristup ovoj besplatnoj podršci u svom svakodnevnom životu.

Projekt je u stopostotnom iznosu sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda plus, kroz program Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027., a ukupna vrijednost Projekta je 792.000,00€.