10.03.2024.

Volonteri u akciji: Održana Zelena čistka divljih deponija

Grad Ivanić-Grad s ponosom je bio dio jednodnevne akcije čišćenja divljih odlagališta otpada, poznate kao Zelena čistka, najvećeg ekološkog volonterskog projekta u Hrvatskoj. Cilj ove inicijative je podizanje svijesti o važnosti osobne brige za okoliš te o potrebi odgovornog gospodarenja otpadom radi očuvanja prirode i naše planete.

U suradnji s komunalnim poduzećima, Grad Ivanić-Grad kontinuirano proširuje mrežu zelenih otoka kako bi olakšao građanima deponiranje otpada na za to predviđenim lokacijama. Ovim putem potičemo građane na odgovorno postupanje s otpadom i promičemo svijest o važnosti očuvanja okoliša.

U suradnji s komunalnim poduzećima, uspješno smo organizirali odvoz prikupljenog otpada na odlagalište u Tarnom, te smo ujedno osigurali potrebnu opremu za sudionike akcije. Ova akcija predstavlja samo jedan korak u našoj borbi za čišći i zeleniji okoliš, stoga pozivamo sve građane da se aktivno uključe u očuvanje prirode i okoliša.

"Ovim putem želim izraziti iskrenu zahvalnost svim volonterima koji su svojim angažmanom omogućili uspješno provođenje akcije. Bez njihove predanosti i entuzijazma, ova inicijativa ne bi bila moguća, a svi ti napori usmjereni su prema jednom cilju, stvaranju zelenijeg i čišćeg okoliša za buduće generacije." - gradonačelnik Javor Bojan Leš.