26.03.2024.

Zajedno prema zdravlju: inicijativa za unaprjeđenje zdravstvene skrbi

Danas je u gradskoj upravi Grada Ivanić-Grada održan važan sastanak koji je okupio ključne čelnike lokalnih uprava i zdravstvenih institucija. Na sastanku su sudjelovali gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš, načelnik Općine Križ Marko Magdić, načelnik Općine Kloštar Ivanić Željko Filipović, ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije dr. Večeslav Bergman te ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorin Gajnik.

Glavna tema sastanka bila je unaprjeđenje zdravstvenih usluga na području Grada Ivanić-Grada i okolnih općina, s posebnim naglaskom na poboljšanje rada zdravstvenih ustanova. Dogovorena je zajednička inicijativa za nabavu novog vozila za hitnu pomoć, čija vrijednost iznosi 80.000,00 €. Financiranje ovog projekta bit će podijeljeno između Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije i tri lokalne samouprave.

U sklopu Doma zdravlja Ivanić-Grad, istaknuta je potreba za nabavom novog uređaja za mamografiju vrijednog 187.000,00 €. Planira se uputiti zamolba prema županu Zagrebačke županije s prijedlogom sufinanciranja u iznosu od 50%. Grad Ivanić-Grad će osigurati 25% potrebne svote, dok će Općine Križ i Kloštar Ivanić sudjelovati s po 12,5% ukupne vrijednosti.

Ova inicijativa predstavlja korak naprijed u osiguranju kvalitetnije zdravstvene skrbi za stanovnike ovog područja te pokazuje važnost suradnje između lokalnih uprava i zdravstvenih institucija u ostvarivanju zajedničkih ciljeva.