18.10.2018.

Otvorenje izložbe skulptura i instalacija “Buča kao inspiracija“

U sklopu 14. Bučijade u Ivanić-Gradu, u petak, 19. listopada, održat će se otvorenje izložbe skulptura i instalacija “Buča kao inspiracija“ u 17 sati u Park hrvatskih branitelja, Ivanić-Grad, kod Gradske vijećnice. Na izložbi će biti predstavljeno devet privremeno postavljenih instalacija i skulptura od buča.

Na izložbi posjetitelji mogu pogledati skulpture i instalacije Petra Sugović- "Vaga za mase i vaga za razmišljanje", Nikole Faller-"Bučomida", Snježane Baković-"Putovanje", Relje Rajković- "Napuštanje zemljišta", Suzane Lovrenščak-"Magična vrata", Ivane Ožetski-"Geometrija prirode", Valentine Marđetko-"Bučani šah", Zvonimira Gračana-"Zlatna bučina koštica" i Matije Bobeka- "Cepelin."

Članovi Stručnog povjerenstva izabrat će jednu najuspješniju instalaciju/skulpturu koje će u nedjelju, 21.listopada.

Poslije razgleda Parka instalacija i skulptura bit će otvorenje Škrlet cornera – ŠkrCo u 18 sati na Trg V. Nazora u Ivanić-Gradu. Na otvorenju će se predstaviti vina škrlet članova Udruge iz vinarija: Miklaužić, Trdenić, Ilovčak, Jaram, Florijanović, Mikša, Voštinić Klasnić i Kezele, uz kušanje vina, druženje s vinarima i nastup Ženskog jazz banda Gungula.

Škrlet corner ŠkrCo2018. dio je programa ovogodišnje Bučijade, a odvija se pod pokroviteljstvom Grada Ivanić-Grada, a rad udruge i pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije. Posjetitelji će moći kupiti prigodne suvenire s logom udruge. Škrlet corner se može posjetiti od petka do nedjelje na glavnom gradskom trgu.